03-9730410
phone6, phone, contact, telephone, support, call
חפש
.
דף הבית >> פטנטים >> פיתוח פטנטים

פיתוח פטנטים

כמעט לכל חברה תעשייתית אשר מכבדת את עצמה ומעוניינת לשרוד ולגדול יש מחלקה לפיתוח פטנטים והמצאות חדשות. החברות מקדישות ומקצות חלק ניכר מהכנסתן לתקציבי פיתוח פטנטים ומוצרים חדשים. 

קיימת בעולם תחרות מתמדת בין החברות היצרניות. ככל שמתקדמת ומשתפרת הטכנולוגיה, מתאפשר לחברות היצרניות פיתוח פטנטים מתקדם יותר.חברה אשר אינה מצליחה להיות בחזית הטכנולוגיה מסכנת את בסיס הקיום שלה.

חברת "פסיט" השבדית הוציאה לשוק בשנת 1965 מכונת חישוב אוטומטית, מכאנית, חשמלית, המאפשרת לבצע 4 פעולות חשבון. משקל המכונה היה כ-7 ק"ג ולא היה בה אפילו רכיב אלקטרוני אחד.

אילו ידעה המחלקה לפיתוח פטנטים והמצאות של "פסיט" שבשנת 1966 יתחילו מתחריה להפיץ ולשווק בעולם מכונות חישוב ומחשבונים אלקטרוניים מודרניים, הם כנראה לא היו משקיעים משאבים כל כך רבים בפיתוח פטנטים בעלי טכנולוגיה ישנה.

המחלקות לפיתוח פטנטים של המתחרים של חברת "פסיט" השכילו לפתח פטנטים חדשים ומתקדמים אשר כבשו את השוק בסערה בתוך פרקי זמן קצרים. המחלקות לפיתוח פטנטים בחברות התעשייתיות מנסות גם לקבל מידע על מתחריהן ועל הפטנטים החדשים שרשמו. 

רישום פטנטים הוא תהליך חיוני בחברות התעשייתיות, פירוט הרישום חסוי במשרדי הפטנטים בעולם לתקופה של שנה או יותר ובזמן זה המחלקות לפיתוח פטנטים אינן יכולות לדעת את פירוט הרישום והיקף ההגנה שלהם. גם חברות ענק יכולות להיפגע מפיתוח פטנטים והתקדמות המצאתית של מתחריהן או שיכולות לצמוח ולגדול אם המחלקות שלהן ממציאות ומפתחות את הפטנטים החדשים בעיתוי ובתקופה המתאימה.

הפיתוח של המצלמות האלקטרוניות חיסל כמעט לחלוטין את ייצור ומכירת המצלמות האופטיות ואת תעשיית סרטי הצילום שלהן. פיתוח הפטנטים של תקליטורי ה- DVD הדיגיטאליים חיסלה כמעט לחלוטין את הצורך בשימוש בסרטי הקלטה מגנטיים ובתקליטי "ויניל".

מרוץ פיתוח הפטנטים נראה כמרוץ אין סופי והמשתתפים בו משתדלים להמשיך במרוץ בכל כוחותיהם.
פיתוח פטנטים ודגם

פיתוח פטנטים על ידי ממציאים וחברות – איך מתחילים?

פיתוח פטנטים במקרים רבים מתחיל על ידי ממציא שיש לו רעיון, הרעיון הנו שלב ראשון בתהליך היזמות, לאחר שיש לממציא רעיון, יש צורך לפתח את הרעיון ולהפוך אותו להמצאה במידת האפשר, כלומר לבצע תכנון קונספט עקרוני, קרי איורים טכניים קונספטואליים הממחישים באופן תיאורטי את אופן ביצוע ההמצאה המלווים בהסברים טכניים.

שלב זה, הנו פיתוח ההמצאה לקראת שלב בקשת רישום פטנט, בטרם עורך פטנטים מנסח את בקשת הפטנט, יש להעביר לעורך הפטנטים פרטים טכניים על ההמצאה, אנו נוהגים להכין תכנון קונספט עקרוני המכיל מספר חלופות אפשריות ליישום ההמצאה בעתיד תוך התמקדות ביישום הנבחר בו הצוות הטכני יבצע את בניית הדגם.

שלב פיתוח ההמצאה הנו שלב קריטי למיזם כולו, גם אם לממציא יש די פרטים טכניים, כדאי לפתח את ההמצאה לכיוונים וחלופות נוספים, פרטים טכניים שלא יוצגו לעורך הפטנטים בעת הניסוח לא יכנסו להגשת בקשת הפטנט ולא יכללו במקרים רבים בהיקף ההגנה המבוקשת, לכן חשוב שצוות טכני שמכיר את תחום הפטנטים יבצע שלב זה, ויציג לממציא ולעורך הפטנטים פתרונות יצירתיים שונים שמתחרים אחרים עלולים להשתמש בהם.

פיתוח פטנטים ותכנון דגם

לאחר הגשת בקשת הפטנט, למעשה לממציא יש בקשת רישום פטנט שאינה עדיין פטנט רשום, אך בשלב זה, ניתן להתחיל בפיתוח פטנט ובניית וייצור דגם, הצוות הטכני שלנו תחילה מבצע תכנון דגם, כלומר מכין קבצים עם מידות, סוגי חומרים ופרטים טכניים נוספים הדרושים לצורך ייצור הדגם.

 

כמו כן, אנו מבצעים בנוסף במידת הצורך את החלקים השונים עבור פיתוח מוצר עתידי, כלומר פיתוח אלקטרוניקה ותוכנה או אפליקציות נלוות, פיתוח מכאני, חשמל ובקרה ושאר החלקים הפנימיים ה"מוח" במידת הצורך של הדגם וכמובן את התכנון אם מדובר בפלסטיק או במתכת או חומרים אחרים.

לאחר אישור המזמין ובליווי והתייעצות צוות הפיתוח והתכנון, אנו מכינים קבצי ייצור שונים לצורך בניית וייצור הדגם, בודקים בקטלוגים שונים חלקים בהם עומדים להשתמש כדי להתאימם לחלקים המיוחדים המפותחים, למשל סוללות קיימות וכיוצ"ב.

פיתוח פטנטים ובניית וייצור דגם

בניית וייצור דגם הנו שלב חשוב בעת פיתוח פטנטים, בניית דגם מתבצעת בטכנולוגיות ייצור שונות לפי הצורך, למשל בעיבוד שבבי או חריטה או בטכנולוגית הדפסה תלת מימדית בעיקר שמדובר בדגם בו מרכיבים פלסטיים.

אנו מייצרים את חלקי הפלסטיק במדפסת תלת מימדית (ראה: הדפסת חלקי פלסטיק במדפסת 3d) ובבית המלאכה מכינים התאמות ושיפורים במידת הצורך, למשל גימורים שונים, החלקה לחלקי הפלסטיק כדי שהדגם יהיה באיכות וגימור גבוה. כמו כן ממעבדת האלקטרוניקה, אנו מעבירים את המעגלים ואת החלקים השונים ומבצעים אינטגרציה בין המכאניקה האלקטרוניקה והזיווד הפלסטי או חלקי המתכת.

התוצאה היא קבלת דגם המוכן לניסויים ולבדיקה, תוך כדי פיתוח הדגם עוד בטרם הוא מוכן, המחלקות השונות עושות ניסויים שונים לגבי החלקים אותם הם מייצרים ולמעשה רק בשלב האחרון כאשר כל החלקים השונים מורכבים נעשה ניסוי ראשון של הדגם כדי לבחון את הפעולה של המוצר העתידי.

לאחר שלב הבדיקה והשיפורים, אנו מייצרים אב טיפוס סופי באמצעות כלים שישמשו למעשה בתהליך הייצור, למשל מבלטים ותבניות.

חשיבה יצירתית בפיתוח פטנטים

בפיתוח פטנטים נדרשת חשיבה יצירתית, אין די שבמדובר בבעל מקצוע המבין באותו תחום למשל במכאניקה, יש צורך במקרים רבים למצוא פתרונות יצירתיים רב תחומיים ולשלבם בפיתוח הפטנט. אנו מפתחים בנוסף למוצרים בפלסטיק, אלקטרוניקה ומכאניקה מכונות מורכבות לעיתים שמהוות חלק מקו הייצור, יש מפעלים וחברות שפונות אלינו לייעול קו ייצור קיים לעיתים ולאו דווקא לצורך פיתוח המוצר.

פיתוח מכונות לקו הייצור הנו חלק מהותי לפיתוח פטנטים, לעיתים מכונה מיוחדת יכולה לקצר לייעל ולהפחית את עלות המוצר ולעיתים אותה מכונה מהווה ייצור חלק מיוחד שמהווה חלק משמעותי במוצר עליו מתבסס המוצר.

אנו משלבים בעבודתנו צוות טכני מתחומים שונים וכמו כן עורכי פטנטים יועצים, הצוות הטכני מעביר לעורכי פטנטים מידע והסברים על הצד הטכני שבמקרים רבים כדאי שיכנס לעריכת בקשת הפטנט, הפתרונות השונים לבעיות שעלולות להופיע במהלך פיתוח פטנטים מהוות חלק חשוב לעיתים בהיקף ההגנה של בקשת רישום הפטנט, לכן שילוב ושיתוף פעולה הדוק בין הצוות הטכני ועורכי הפטנטים הנו חשוב כל כך וניתוק בין הצוותים השונים עלול להפחית את היקף ההגנה שיכול היה הממציא לקבל.
 
צרו קשר

טלפון:  03-9730410
דוא"ל: 
patentimil@gmail.com
©